Tanken med helgens bak var ju att rensa lite bland mjölsorter och andra ingredienser i skafferiet. Lördagens bak blev ett rågbröd med massor med torkad frukt och nötter från julens gottebord. Det är mycket gott med bara lite smör på och en ostskiva passar också bra. Söndagens bak blev för första gången på länge nattjästa surdegsfrallor. Här gjorde jag en variant på receptet för att använda upp mjöl och frön från skafferiets gömmor.

Söndagsmorgonen startades med hemgjord gräddtårta för att fira maken som fyller år, en tradition i vår familj. Efter denna sockerkick, mycket god sådan dock :-), smakade det gott med kaffe och goda smörgåsar med två sorters nybakat bröd. Söndagslyx på riktigt!

Bröd med nötter och torkad frukt, rena godiset!

 

 

 

 

 

Frallor med frön

 

 

 

 

 

 

Surdegsfrallor original:
http://www.blogg.klimatglad.se/mandagslyx-nybakade-surdegsfrallor/ 

Helgens variant
Ersatte 50 gram av mjölet med skrädmjöl (havre)
Tillsatte 1 msk krossade linfrön och 1/2 dl pumpakärnor