Jag har tidigare funderat kring problematiken att hitta ett bra sätt att förvara bröd. Helst vill jag inte använda plastpåsar, men det är svårt att hitta något bra alternativ när brödet ska frysas. Det bästa är förstås att baka i den takt som brödet äts upp, men vår konsumtion är ofta lägre än brödets hållbarhet. Alltså behöver jag frysa in en del bröd, oftast skivat med hjälp av skärmaskinen. Nu har jag hittat en kompromisslösning på förvaring. Jag köper lite tjockare plastpåsar med ”dragkedja” som går att återanvända. De passar faktiskt särskilt bra till mitt rågformbröd. Tills vidare är det det som gäller tills jag hittar någon vettig lösning utan plast. Jag letar vidare …

Infrysning av bröd i plastpåsar som kan återanvändas

 

 

 

Tidigare inlägg: http://www.blogg.klimatglad.se/forvaring-av-brod/