Med egna bär i trädgården finns det möjlighet att göra många goda efterrätter. Förra helgen blev vi sugna på att göra glass och ett enkelt sätt är då att mixa frysta bär och yoghurt. Glassen blir färdig på bara två timmar utan att man behöver använda glassmaskin. Och att glassen är gjord på bara naturliga råvaror utan tillsatser gör ju inte saken sämre.

Sagt och gjort, jag plockade fram lite hallon och björnbär från frysen och blandade med yoghurt och socker i matberedaren. Efter 2 timmar i frysen var sedan glassen klar att äta. Jag rörde om några gånger under dessa två timmar för att glassen skulle få fin konsistens.  Vid serveringen toppade vi med lite färska bär direkt från trädgården. En perfekt avslutning på en god söndagmiddag blev det!

Igår blev det favorit i repris och då testade jag att göra glassen bara på björnbär och tyckte nog att det blev allra godast. Björnbär är inte dumt alls och det finns fortfarande en hel del att plocka i trädgården. Härligt!

 

Yoghurtglass

300 gram frysta bär
500 gram naturell yoghurt
1 dl socker

Enkel och god efterrätt