Fantasin är inte alltid på topp när det gäller grönsakerna till middagen. Det blir lätt att jag bara slänger ihop en sallad. Vintertid är det inte det mest klimatsmarta valet att köpa växthusodlade, importerade grönsaker. Vad kan man då göra istället? Jag har dammat av en gammal favorit, rostade rotfrukter. Detta kan varieras i all oändlighet med olika val av rotfrukter och kryddor. Här kommer en variant:

Rostade rotfrukter

3 morötter
2 palsternackor
2 rödlökar
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
grovt havssalt
rosmarin

  1. Skär rotfrukter på snedden i tjocka slantar och lökarna i klyftor. Lägg i ugnsform.
  2. Ringa över olivolja och balsamvinäger. Krydda och rör om.
  3. Rosta i 225 graders värme i 10-15 minuter eller tills rotfrukterna är lagom mjuka. Det blir godast om det är spänst kvar i dem.

Passar till de flesta rätter. Smaklig spis!