Trädgårdsarbetet ligger lite på is nu under vintern. Ja, fast det är förstås ingen i is i trädgårdslandet. I Skåne är det fortfarande ca 10 plusgrader. Någon vit jul är inte att vänta i år heller.

Det som hänt sedan sist är att i mitten på november, den 14:e för att vara exakt, kom vitlöken i jorden. I år fanns inte min favoritsort Sabadrome på Tirups örtagård så jag fick köpa Thermidrome istället. Ska bli spännande att se hur den är. De senaste åren när jag köpt tre sättvitlökar har jag nästan varit självförsörjande på vitlök.

Det som finns kvar att skörda i vinter är lite svartkål som sniglarna inte glufsat i sig och så massor av jordärtskockor. Jag har fått smak på att baka skockorna så att de blir riktigt mjuka. Med en klick smör smakar det ljuvligt. Tänkte att det skulle få bli en av de vegetariska rätterna på julbordet. Och svartkålen ska jag skörda imorgon på självaste julafton och göra en god sallad av. Grönt är skönt!

Vitlök Thermidrome
Thermidrome

 

Vitlökar att sätta
Tre lökar räcker långt

 

Vitlokipallkrage
I pallkrage kan man plantera tätt

 

Vitlöken gror
Det gror!

 

Skockor
Skockor i skock

 

Svartkal
Svartkål till god sallad på julafton