Dåligt väder denna oktobersöndag och en skadad arm som inte tillåter några ansträngande aktiviteter inbjuder till en lugn dag i soffan. Ganska olikt mig som för det mesta är på språng. Men det är faktiskt inte så dumt att vila lite. Slötittar på en golftävling och passar på att sortera foton och ägna en stund åt min försummade blogg.

Även surdegen vilar. Det har varit lite lägre frekvens i surdegsfabriken på sistone. Åtgången av bröd är inte så stor för tillfället och min tid att baka har varit rätt begränsad. Förra helgen bakade jag de bästa bröden på länge. Kanske surdegen mår bra av vilan, eller så var den nya säcken mjöl jag öppnade aningen bättre än den förra. Mjölet inhandlades i somras när vi passerade Saltå Kvarn på väg hem från Stockholm. Bästa souveniren från en semestertur!

Nästa helg är det dags att baka igen. Tills dess gäller det bara att stödmata surdegen för att hålla den i trim och sedan toppa formen med två extra matningar så att den blir riktigt pigg. Och jag tar det lugnt i soffan idag så att bagaren också kommer i form!

vackrabrod
Förra helgens bröd – utsida

 

inkram
Förra helgens bröd – insida

 

surdegsmat
Inget bak på gång denna helgen, men surdegen ska matas

 

salta-kvarn
Sommarens besök på Saltå Kvarn

 

souvenirer
Bästa souvenirerna är några säckar mjöl. 45 kg är väl rätt lagom …