Att under en period helt plötsligt bara laga vegetarisk mat till familjen är förstås roligt men också ganska utmanande. Hittills har vi ju bara ätit vegetariskt någon dag i veckan och när jag lagat kött- och fiskrätter till resten av familjen har jag antingen ätit samma mat eller gjort någon specialare till mig själv. Nu ska vi helt plötsligt göra helt vegetariska menyer 7 dagar i veckan. Och när man inte har någon direkt vana att bara laga vegetariskt kan det vara lite utmanande minst sagt …

Hittills har vi hittat inspiration i en rad olika vegetariska kök. Vi började i Mellanöstern och lagade till falafel och hummus. I fredags lagade jag tre olika indiska rätter och i veckan som kommer blir det både italiensk och mexikansk mat. Däremellan lite vanlig husmanskost som ugnspannkaka och goda soppor. Idag åt vi pumpasoppa med kantarelltopping och nybakat surdegsbröd. Inte alls dumt!

Det kommer nog dyka upp en del recept på http://klimatglad.se/ framöver …