Hur ofta jag äter ute kan variera från rätt sällan till rätt ofta. För tillfället är det definitivt rätt ofta. Det har varit middagar med goda vänner och afterwork med teammedlemmar och projektmedlemmar. Oftast blir det i Lund vi går ut, speciellt när det är aktiviteter efter jobbet. Det passar ju bra för mig eftersom det är på vägen hem. Igår träffade jag en kär vän efter jobbet för att umgås några timmar och äta gott.

Igår blev valet att lyxa till det och gå till Klostergatans Vin & Delikatess, ett ställe jag inte besökt sen jag blev vegetarian. Och inte blev jag besviken. Förvisso fanns det bara en vegetariskt förrätt och en vegetarisk varmrätt på à la carte-menyn, men de var båda mycket goda. Särskilt varmrätten som utmanande innehöll en stor mängd kikärter, bondbönor och gröna linser. Som vegetarian inser jag vikten av att få i mig en hel del baljväxter för att säkra intaget av protein, men bönor kan onekligen ibland kännas lite trist. Det gjorde det dock inte i denna anrättningen. De ljumma bönorna i god buljong gifte sig så väl med en mumsig potatiskrokett och en tomatpesto med mycket karaktär.

Får jag så här god mat har jag inga problem med att vara vegetarian hela livet. Gott!

http://www.klostergatan.se/

 

Förrätt
Betor gratinerade med getost, tryffel-& honungsvinegrette

Varmrätt
Friterad potatiskrokett, mandel-& tomatpesto, sauté på pärllök, linser och kikärtor i örtbuljong