Veckans matsedel är planerad, där två av middagarna kommer att vara vegetariska. Igår när vi handlade gjorde vi helt klart en större andel ekologiska val än förra veckan, 9 av 21 unika poster. De hade kunnat bli fler, men tyvärr vara ekologiskt Bregott slut i affären. Förhoppningsvis p.g.a. stor efterfrågan! Behövde som synes inte handla så mycket eftersom flera av middagarna denna vecka redan finns färdiga i frysen. Skönt med en enkel vecka ibland!

Ekologiska varor i vagnen denna vecka: mjölk, ägg, ost, köttfärs, äpplen, apelsiner, palsternacka, olivolja och burktomater, tyvärr på plåtburk. Krossade tomater är en lustig produkt. Jag har alltid undrat vad man menar är krossat, innehållet eller burken … En omild behandling får burkarna utstå i alla fall …

Mindre bra val: tropisk juice baserad på koncentrat. När jag är på mera spendersamt humör köper jag antingen ekologisk eller färskpressad juice som förhoppningsvis innehåller lite mer nyttigheter än den gjord på koncentrat. Hittills har jag inte hittat ekologisk OCH färskpressad juice. Undrar om det finns? Någon som vet?