Med fynd menar jag nu inte att jag handlat något väldigt billigt i kronor och ören räknat. Nej, det jag avser är att jag har handlat något som jag verkligen behöver eller har saknat. På väg hem från jobbet är det väldigt smidigt att hoppa av vid centralen och springa in på Malmborgs och ekoshoppa. Eftersom Willys är min vanliga affär så är det kul att variera sig lite, d.v.s. köpa I love eco istället för Garant.

Det var ett tag sedan vi åt kyckling. Den ekologiska har varit slut de senaste gångerna jag varit sugen och konventionell vill jag inte köpa. Då avstår jag hellre och väljer annan middagsmat. Men häromdagen när jag handlade fanns det Bosarpskyckling igen. Jag slog till och köpte två stycken som räcker gott och väl till tre middagar eftersom de är så stora. Grillad kyckling, kycklingsallad och pasta med kycklingfrikassé är de tänkta rätterna.

Dessutom passade jag på att köpa Boxholms ekologiska ost. På Willys finns bara Arlas Grevé och Herrgård som vi blivit ganska trötta på vid det här laget. Utbudet av ekologisk ost i affärerna gör ju inte att man hoppar högt av glädje direkt. Sedan bunkrade jag upp lite mjöl också inför semestern. Hemma får jag inte tag på Saltås rågmjöl, dinkel och vetemjöl special. Dessa fina mjölsorter behövs för att hålla surdegsgrunderna på gott humör. Till slut blev det två rejäla kassar att bära hem. Tur att man är stark!

Några dagar senare slog jag till igen och slank in och köpte kaviar, fikon och mera mjöl, det går ju alltid åt. Dessutom hittade jag ÄNTLIGEN ekologisk gurka. Det var på tiden!

Veckans bästa ekovaror

 

 

 

Ännu mera ekovaror