Efter intensivt bakande och umgänge med familjen under lördagen är det nu dags att samla ihop sig för arbetsveckan som innebär tjänsteresa till Peking. I ett globalt företag som jag arbetar i är det ibland nödvändigt att resa, och det innebär oftast långa resor. För min del har andelen resor varierat under åren. Vissa år har det varit en hel del, men de senaste tre åren har det varit någon enstaka resa per år. Mitt förhållade till resor, både i tjänsten och privat, är lite kluvet. Jag tycker verkligen om att resa och ser nödvändigheten i jobbet. Men generellt borde vi ju resa mindre. Vi gör vad vi kan för att hålla nere tjänsteresorna till ett minimum och med support av mail, telefon- och videokonferenser funkar det rätt bra. Men ibland behövs möten face-to-face. Och när man resor gäller det att vara effektiv och utnyttja tiden maximalt. Denna gång blir det en vecka på kontoret i Peking, späckat med möten och aktiviteter.

Nu är väskan packad och surdegen är nymatad och överlämnad till familjens omsorg. Jag utgår ifrån att de tar väl hand om mitt husdjur medan jag är borta! Planen är nämligen att baka direkt när jag kommer hem. 🙂

Nymatad