Så här andra veckan i april blir vårtecknen fler och fler. Mycket efterlängtade sådana! Vinter är ju inte min grej, så när vårsolen börjar lysa och temperaturen blir tvåsiffrig då njuter jag för fullt. De senaste dagarna har det varit riktigt skönt och första utomhusfikan intogs på annandag påsk. Att det blivit ljusare och varmare märks både inne och ute. I vardagsrummet har det börjat gro i mina sålådor. Först är som vanligt tomatfröna som gror på något dygn. Även gyllenbären ser lovande ut, men chilin tar lite längre tid på sig. Tålamod, tålamod! Potatisen har groddat sig fint och idag fyllde jag fyra pallkragar med fyra kg fin sättpotatis. Med lite tur så har vi egen färskpotatis till midsommar.

I år lärde jag mig också att mangold är en tvåårig växt. I höstas var jag lite lat och rensade inte ur pallkragarna och mangolden ser i stort sett likadan ut nu efter vintern. Återstår att se om den kommer igång att växa nu. Det som definitivt kommit igång att växa är ogräset. Första maskrosen i gräsmattan är lokaliserad. Det kommer att bli fler och jag får nog inse att detta är ett krig jag inte kommer att vinna. Men hellre en giftfri ogräsmatta än en giftig gräsmatta!

Första fikan
Första fikan utomhus smakar ljuvligt!

 

 

Det gror
Det gror

 

I jord
Dags för plantering

 

Mangold
Mangold från förra året

 

Maskros
Ett av de vackraste ogräsen