Aldrig någonsin har vi väl haft fyra sorters hembakt bröd på julbordet. Oslagbart rekord! Men så blir det när jag själv bakar vörtbröd och sonen sedan kommer hem och startat lokalt surdegsbageri och bakar ytterligare en variant på vörtbröd, kavring och ett ljust surdegsbröd. Mycket goda var de allihopa! Strängt taget så hade vi väl kunnat mumsa på bara bröd hela julhelgen, men det fanns så mycket annat gott också. Själv har jag fått en helt annan inställning till vörtbröd när man bakar själv från grunden. Det är ett fantastiskt gott bröd som man kan ha allt från sill till grönmögelost som pålägg på.
Gott ekologiskt knäckebröd köpte vi på en julmarknad i år. Den mest spektakulära sorten innehöll bark. Vi kände oss lite som Historieätarna där vi satt med vårt barkbröd. Smaken? Tja, lite annorlunda, men inte alls illa! 🙂
Sonens bidrag till brödkorgen
Fyra sorters hembakt surdegsbröd och två köpta ekologiska knäckebröd
Sounds like you really out did yourselves! I wish I could have smelled all that fresh bread! I didn’t know what wort was, but looked it up and the website said it was good with brown cheese called mesost. I miss your bread! Have a great new year of baking : )
Actually Diane, I didn’t do that much. I made one bread, Martin made three!
I haven’t heard about vörtbröd and mesost, sounds like an interesting combination. I must try that for sure and let you know what I think about it! 🙂
Happy New Year to you and the family!
I have tried the wort with blue cheese and herring though (not together …) 🙂