… var väl relativt blygsamt även i år. Vi hade satsat på ett fåtal julklappar på temat nyttoprylar och upplevelser. Lite pengar till välgörenhet plus ett familjemedlemskap i Naturskyddsföreningen blev en gemensam julklapp. Dessutom testade vi något nytt i år, nämligen paketleken. Vi köpte alltså två paket var, typ små praktiska saker som passar alla. Paketen lades i en pott som vi sedan fördelade med ett tärningsspel. Det blev ett mycket uppskattat inslag med många glada skratt!

Paketleken

2 paket per deltagare inköpta för fastställd totalsumma
2 tärningar

  1. Lägg alla paket på bordet.
  2. Slå tärning i tur och ordning. En sexa innebär att man får ta ett paket från högen på bordet. Två sexor = två paket. Fortsätt tills alla paket är fördelade.
  3. Ställ en timer på ca 20-25 minuter. Göm den så att ingen ser den.
  4. Slå tärning i tur och ordning. En sexa innebär att man får ta ett paket från en medspelare. Två sexor = två paket. Dock får man inte ta paket från den som bara har ett paket. Fortsätt tills timern ringer.
  5. De som fått flest paket öppnar ett paket först, sedan de som fått näst flest, o.s.v. tills alla paket är öppnade.
Alla går från paketleken med minst ett paket, några har tur och får två eller tre, eller kanske ännu fler. Bra att tänka på är att ha lite oömma paket eftersom de byter ägare rätt många gånger under leken. Ofta blir något paket lite favorit och många ”slåss” om det. Genom olika typer av emballage kan också medspelarna luras att tro att innehållet är något helt annat än det är. Ibland blir det lite förvånade miner när paketen öppnas. Det är kul att spela en rejäl stund så att det hinner svänga lite fram och tillbaka. Ibland sitter någon med många paket, men kan någon minut senare vara av med de flesta. Easy come, easy go. Men det är ju bara en lek!