När jag handlade kött till helgens grillning med goda vänner hittade jag för första gången amerikanskt kött i butiken. Varför vi ska köpa amerikanskt kött kan man undra … Jag fick en pratstund med köttmästaren som verkligen lovordade detta kött. Det kommer från frigående betande djur i Nebraska, vilket är det enda sättet att få riktigt fin kvalitet på köttet. Detta är alltså långt ifrån den industriella köttindustrin i USA där djuren står tätt i gräsfria fållor och föds upp på kraftfoder.

Visst det låter ju bra. Men varför transportera amerikanskt kött till Sverige när det finns så fint kött här. I Skåne har vi KC-Ranch och Ängavallen med flera som producerar KRAV-märkt nötkött från djur som går ute och betar.

Vad köpte jag då? Jo, till våra gäster valde jag denna gång att köpa KRAV-märkta lammkotletter från Gröna Lammet. Det kändes som ett mycket bra alternativ!

Amerikanskt kött

Svenskt kött