Det finns en ganska stor medvetenhet idag kring kost och hälsa. Men som en kollega till mig klokt kommenterade så diskuterar vi inte lika mycket vad vi tvättar oss och smörjar in oss med. I marknadsföringssammanhang refererar man ofta till att ”den här produkten innehåller bara naturliga råvoror”. Ordet  naturlig används ofta med en mycket vid tolkning. Menar man att ett ämne finns i naturen så kan man hävda att bly och kadmium också är naturliga råvaror …

Jag fick också ett tips om hur man kan kontrollera innehållet i den här typen av produkter. Det finns en databas med 69000 olika produkter listade där man får reda på innehållet och de klassas efter graden av skadliga ämnen (grönt, gult, rött, där rött innebär mycket skadligt). Här kommer en länk:
http://www.ewg.org/skindeep/ 

Den här tiden på vintern får jag problem med torra och nariga händer och kan hålla på och smörja in mig hur mycket som helst. Vad kan man då smörja in sig med? Det tips jag fick var att köpa kokosnötolja, så jag gick in om hälsokostbutiken på hemvägen och köpte en burk. Den är fast i rumstemperatur, men smälter när man smörjer in sig med den. Så nu sitter jag här med nyss insmorda händer som dessutom luktar gott. En bonus är att denna hudkräm går alldeles utmärkt att använda i matlagning också!