Ja, då är den korta månaden februari också till ända och vårmånaden mars börjar imorgon. Det innebär också att det är dags att göra en kort månadssummering. Den borde ju vara kort med tanke på att månaden är så kort. Men när jag började gå tillbaka och titta igenom vad vi gjort och vad jag skrivit om så blev jag faktiskt förvånad. Har vi hunnit med så här mycket?

En förklaring kan förstås vara att vi precis som förra året inte åkte iväg på skidsemester. Klimatsmart förstås och smart för mina gamla knän, men lite saknar man ju allt ett litet luftombyte så här mitt i vintern. Vad har vi då hittat på?

  • Den stora händelsen för min del var att få igång min nya receptsida http://klimatglad.se/. Maken har gjort ett hästjobb med att omvandla mina förväntningar till en webbsida som både ser bra ut och är lättanvänd. Nu ska den bara fyllas med innehåll.
  • Jobba hemma-dagen inföll och jag uppmärksammade den med att just jobba hemma. Annars är det bussresande som gäller helt och hållet för min del till och från jobbet.
  • Vi har äntligen kommit igång med sopsortering på allvar. Denna gång ska vi också se till att vanan sätter sig!
  • Vi har börjat att göra meny för två veckor och storhandla var fjortonde dag. I samband med det handlar vi även totalt sett mindre kött och planen där är att handla för två månader i taget, t.ex. på Ängavallen för att få riktigt riktigt bra kött. (Nej, jag äter inte det!)
  • Vi har även börjat röja lite mera systematiskt hemma. Det första utrymmet som har fått en uppryckning är matkällaren, där hyllorna nu utnyttjas mycket bättre och vi har väldigt bra överblick över vad vi har hemma. Även i frysarna är det mycket mera struktur i och med att innehållet sjunker.

Mycket har alltså hänt denna korta månad. Nu ser jag fram emot vårmånaderna och mera aktiviteter utomhus!