Igår kväll när jag kom hem från jobbet gick jag ut och plockade in de allra sista tomaterna eftersom det var risk för frost i natt. Detta måste vara rekordsent som jag skördar tomater. Visst har vi haft tomater sent in på hösten, men ända fram till slutet på november känns lite konstigt. Det var mörkt så jag fick ta hjälp av en bygglampa för att kunna se vad jag gjorde. Resultatet blev ett par liter tomater av lite olika mognadsgrad och en natt utan frost, lite snopet …

Vad gör man då med alla dessa tomater? Jag har plockat in halvmogna tomater kontinuerligt och lagt på fönsterbrädan för att mogna, så jag gjorde helt enkelt likadant med denna sista skörd. De mest röda + de riktigt mogna tomaterna som redan legat inne några dagar finhackade jag och kokade min egen salsa på. Den kommer väl till pass när vi äter mexikanskt i helgen!

Recept på tomatsalsa: http://klimatglad.se/tomatsalsa/

Frågan är dock om alla tomaterna kommer att mogna inomhus . Och hur onyttigt är det egentligen är att äta gröna tomater. Man kan ju göra olika marmelader och chutney t.ex. Vem vet?

Sista tomaterna