Lördagen ägnades som vanligt åt att planera veckans mat och inhandla den. Den här gången var det en rätt enkel övning. Jag nöjde mig med att planera fram till onsdag eftersom det sedan är långhelg. Två vegetariska dagar, en dag med fisk och två dagar med kött på menyn blev resultatet.  I frysen finns fortfarande några paket med tuppfärs så en god köttfärssås lagas till. Denna räcker till en middag, några lunchportioner och även en stor form lasagne. På veckans menyn finns bland annat:

  • Köttfärssås med pasta och grönsaker
  • Lax med soja, ingefära och kokt dinkel
  • Soppa och pannkakor

I affären inhandlades som vanligt mest ekologiska varor. Nu när det finns svensk gurka i affären och jag tycker att det börjar bli ok att handla lite mera salladsgrönsaker så stör jag mig på att inte hittar ekologisk gurka. VAR FINNS EKOLOGISK GURKA? Jag hoppas mycket på att senare i sommar ha tillgång till egen gurka, men det beror förstås på hur sommaren utvecklar sig.

En annan sak som jag saknade är ekologiska laktosfria varor. Vi behöver under en period köpa laktosfria produkter och då blir dessa tyvärr icke-ekologiska. Tradigt …

Veckan är i alla fall planerad nu!