Vi kör vidare på samma koncept som tidigare och försöker planera in två helt vegetariska dagar och två dagar med fisk varje vecka. På så sätt blir det enklare att begränsa mängden kött som vi köper. Och det är bra både för miljön, hälsan och plånboken. Eftersom det ser ut att bli riktigt fint väder i helgen så ska vi unna oss en härlig grillkväll. Då är det förstås ekologiskt kött som hamnar på grillen. Kanske en bruschetta också nu när vi har tillgång till gott surdegsbröd.

På menyn för kommande vecka hittar vi bland annat:

  • indisk buffé med blomkålsgryta, linsgryta, raita och naanbröd
  • grillad fläskkarré
  • ”kycklingsallad” gjord på tuppfilé
  • asiatisk lax med ris och rotfrukter

Maten är till största delen inhandlad på Willys, där jag kom i samtal med butikens miljöansvarige som började fråga ut mig om vilka ekologiska varor jag saknar. Det jag framför allt skulle vilja hitta mer av är pålägg, ost och kött, där utbudet fortfarande är lite sådär. En ny produkt som jag då blev tipsad om är Åke Ps ekologiska storkyckling. Hittills har Bosarpskycklingen varit den enda ekologiska produkten. Något för nästa veckas meny kanske?

Angående kyckling så läste jag en intressant artikel på ”Äkta vara” om olika typer av kyckling. Läsvärt och tänkvärt! Konventionell kyckling känns mera och mera som riktig skräpmat …
http://www.aktavara.org/guide.aspx?r_id=28791