Visst är det trevligt att omge sig med vackra saker. Jag har t.ex. alltid varit väldigt svag för snygga textilier. När det gäller ren förvaring har jag inte varit lika intresserad av utseende utan mera av funktion. Jag fastnade tyvärr i plastträsket och köpte mycket plastburkar för förvaring i kyl och frys. Men som jag skrivit om tidigare känner jag mig mer och mer benägen att fasa ut så mycket plast som möjligt från hushållet. För förvaring av olika typer av torrvaror och kylvaror är det lätt att ersätta plasten. Glas, plåt och även papper fungerar alldeles utmärkt. Jag använder också flitigt Bee´s wrap.

För frysförvaring är det inte lika enkelt. Där känner jag mig fortfarande väldigt bunden till plast. Eftersom jag bakar mycket och fryser in svamp, grönsaker och bär på sommaren så blir det en hel del som ska packas in och förvaras under olika lång tid i frysen. När det går har jag försökt att torka eller konservera på olika sätt. De torkade trattkantarellerna är en höjdare att använda i vinterns soppor och såser. Och dessa funkar alldeles utmärkt att förvara i en snygg glasburk! Det återstår att se hur vi successivt kan ersätta de fula plastburkarna bara …

Burkar
Vackra burkar!