Vi har en plan! Det känns så skönt. Jag känner mig verkligen mycket mindre stressad när veckans måltider är planerade och all mat inhandlad. Är det det som kallas kontrollbehov? Kanske, men jag uppskattar att få tid över till annat. Vår veckomatsedel är inte på något vis helig. Ibland måste vi planera om, speciellt eftersom antalet personer vid middagsbordet kan variera mellan en och sju.

Matsedel

Planen för denna vecka ser ut som följer:

Lördag: Pannbiff, lök och potatis
Söndag: Vegetarisk middag efter recept från Jamie Oliver (vill inte avslöja några detaljer förrän middagsgästerna kommit)
Måndag: Stekt sill, löksås, potatismos
Tisdag: Kokt pepparrotskött, potatis, grönsaker
Onsdag: Köttsoppa med rotfrukter
Torsdag: Lax med pesto- och parmesantäcke, grönsaker
Fredag: Hemlagad pizza (funderar på att göra degen på surdeg)

Det är lite blandad kompott, både husmanskost och modernt, tre dagar utan kött varav två med fisk istället. Vi är dåliga på att äta fisk och behöver skärpa till oss på den punkten.

Inköpen

Det var tomt i både kylskåp och skafferi så vi fick handla mycket idag. Vi ansträngde oss verkligen att göra bra val idag och landade på 50% ekologiska varor. Det kändes riktigt bra!

Ekologiska varor i vagnen idag: ägg, mjölk, yoghurt, grädde, creme fraiche, ost,  juice, smör, bregott, milda, skinka, bacon, köttfärs, köttbullar, spaghetti, pasta, kamutvete, ketchup, bananer, basilika, havregryn, kaffe, frysta blåbär

Konventionella varor: Snålheten fick oss att köpa lite vanlig juice också. Något ekologiskt kokkött hittade vi inte tyvärr så det blev vanligt högrev, svenskt i alla fall. En del andra varor kunde vi inte heller hitta ekologiska alternativ för, bl.a. riven ost, mozzarella och gurka.

Jag upptäckte förresten att på KRAVs hemsida kan man söka efter ekologiska produkter. Den ska jag använda mig av framöver. http://www.krav.se/