Den  tredje veckan är nu till ända. Vad har då hänt på miljö- och energiområdet i min familj? Den här veckan har varit en bra vecka där de bra valen har varit fler än de dåliga. Generellt kan vi ju hela tiden bli bättre, men det viktigaste är faktiskt att vår förändringsprocess har kommit igång. Vi pratar mycket mera om miljö- och energifrågor i familjen nu. Även i samtal med vänner och arbetskamrater kommer dessa frågor upp betydligt oftare.

Veckans bra val

Den här veckan har jag varit ståndaktig och åkt buss till jobbet. Det har varit frestande några gånger att krypa in i bilen, men jag har promenerat iväg till bussen istället. Jag ser fram emot lite mildare väderlek, några dagar har det varit riktigt kallt på morgonen. Visst har det varit en omställning att börja åka buss. Initialt kände jag mig lite mera bunden, men jag tycker mer och mer att fördelarna överväger. Det är skönt att få den där stunden till och från jobbet för att varva upp/varva ner. De två extra promenaderna på totalt en halvtimme gör också gott för både kropp och själ.

Jag är riktigt nöjd med inköpen den här veckan. I lördags gjordes alla basinköp baserat på veckomatsedeln. Sedan har jag kompletterat några gånger under veckan på väg hem från bussen. Mer än hälften av inköpen har varit ekologiska produkter. Här finns absolut mer att göra, särskilt att optimera de ekologiska/närproducerade valen.

Min passion för surdegsbröd är oförändrad och baktakten sammanfaller väl med åtgången av bröd i familjen. Inget köpebröd letar sig hem till oss just nu!

Veckans mindre bra val

Det känns inte som att vi har gjort några riktigt dåliga val den här veckan. Att byta ut torsdagens lax mot kyckling kan säkert någon ha synpunkter på. Men den ekologiska kycklingen var mycket god och faktiskt värd sitt pris! Bara det att äta färsk kyckling gör verkligen skillnad. Jag har slentrianmässigt köpt fryst styckad kyckling i rätt många år, men det är ju inte alls lika gott.

Nu är det dags att börja planera kommande miljövecka, göra matsedel och storhandla!