I och med påskhelgen så blev det en lång vecka att planera den här gången. God mat kommer det alldeles säkert att bli både när vi äter hemma och borta. Inköpen har fördelats på Ica Malmborgs på väg hem från jobbet samt Green Matmarknad och Willys. Lite flytande varor har också inhandlats … 🙂

  • På Malmborgs köpte jag Bosarpskyckling, den enda kyckling jag kan förmå mig att köpa just nu. Ekologisk, färsk och fantastiskt god. Dessutom bunkrade jag dinkelmjöl till helgens brödbak.
  • På Green Matmarknad som vi besökte för andra gången hittade jag varmrökt ekologisk lax, så det blir lax på påskbordet trots allt. Dessutom köpte vi bl.a. kaffe, sill och goda ostar. Utbudet av ekologisk ost är begränsat i de flesta affärer, men Green har lite mer att välja på.
  • På Willys köpte vi alla basvaror, som vanligt mest ekologiskt.
  • På systembolaget köpte vi ekologiskt vin och öl och faktiskt hittade jag även ekologiska snapsar från Snälleröd. Skål!

Gjorde vi några dumma inköp då? Sparrisen är väl lite kontroversiell. Dock var den från Spanien och inte från något ställe galet långt borta som Peru eller Mexico. Då hade jag inte köpt den!

Kyl, frys och skafferi är nu fulla till bristningsgränsen och vi kan se fram emot en påskhelg med mycket fisk och grönt. Lax, sill, janssons frestelse och goda grönsaksrätter och soppor bildar grunden till en delvis vegetarisk påskbuffé. Kommande vardagar blir det bl.a. en gratäng med brysselkål och fetaost samt en god köttfärssås gjord på vildsvinsfärs. Veckan är planerad, återstår att se om planen håller den här gången …

Ha en fortsatt skön påskhelg alla bloggläsare!