Nu är det dags att börja förberedelserna inför kvällens middag och Earth Hour som vi ska vi fira i goda vänners lag. I ugnen steks nu den halva tupp, närproducerad, som utgör huvudrätten. Den ligger på en bädd av katrinplommon och äpplen. Ackompanjerad av bl.a. en god gräddsås och potatishalvor blir det förhoppningsvis en god middag.

Veckan som gått har varit extremt intensiv. Jag har knappt varken ätit hemma eller varit hemma. Det är inte helt enkelt att tänka miljöriktigt när man blir bjuden på mat. Jag kan inte precis ifrågasätta maten; ”Är den här laxen ekologisk?” eller ”Finns det några lokalproducerade rotfrukter istället för den här importerade grönsalladen?” Jag har alltså ätit det jag blivit bjuden på. Hemma är det som vanligt en mera strikt kosthållning som råder; ekologiskt, närproducerat och efter säsong så mycket det bara går!

I övrigt har livet rullat på. Tredje gången gillt, nu har jag äntligen fått en vetesurdeg (dinkel) att fungera och använde den för första gången i gårdagens pizza. Återkommer om detta. Jag kommer att fortsätta åka buss och förlängde busskortet med ytterligare 30 dagar. Jag känner mig faktiskt mycket mera avkopplad både på morgonen och kvällen när jag åker buss. I groddlådor och sålådor spirar det för fullt. Denna helgen är lite för hektisk för att jag ska hinna ta tag i detta, men det börjar verkligen bli dags att plantera om vissa av plantorna. Tur att det snart är påsk och några extra lediga dagar.

Ha en skön Earth Hour ikväll!