Thaimat är mycket uppskattat i familjen. På senare tid har det mest blivit currygrytor med räkor eftersom jag inte fått tag på ekologisk kycklingfilé. Men nyligen hittade jag till min förtjusning fryst kycklingfilé från Bosarp på Green. Jag köpte hem några paket som vi avnjutit i olika rätter. Idag var det dags att efter tre helvegetariska dagar laga till en Thaigryta med kyckling. Dottern som längtat länge efter denna rätt var mycket nöjd. Och här kommer receptet:

 

Thaigryta med kyckling (3 personer)

250 gram kycklingfilé
3 morötter
200 gram broccoli
1 burk kokosmjölk
1 msk röd currypasta (eller efter smak och mod)
2 msk fisksås
1 råsockerbit
1 tsk mald koriander

  1. Strimla kycklingfilén och fräs i olja tillsammans med currypastan.
  2. Tillsätt morötterna skurna i slantar, kokosmjölk, fisksås, socker och koriander.
  3. Låt koka ca 10 minuter.
  4. Tillsätt broccolin och låt koka ytterligare 5 minuter.
  5. Smaka eventuellt av med mera currypasta.
Servera med kokt dinkel eller ris. Ät och njut!

 

Thaigryta med kycklingfilé