En annan rutin som har haltat lite under semestern är våra familjemiddagar. Det har helt enkelt varit svårt att hitta dagar när alla varit lediga samtidigt. Men nu är vi på gång igen. Gårdagens middag bestod av broccolipaj, tomat- och mozzarellasallad på nyskördade egna tomater samt grillade nektariner med fetaost och rostade cashewnötter. Till det serverades nybakat levainbröd. Jättegott alltihop!

Tomat- och mozzarellasallad

 

  1. Skär 300 gram tomater och 200 gram mozzarella i bitar.
  2. Blanda i 1/2 dl finskurna soltorkade tomater och en näve oliver.
  3. Toppa med färsk basilika och finhackad vitlök.

 

Grillade nektariner

 

 

  1. Skär fyra nektariner i klyftor. Grilla på svag värme, ca 20 minuter. Vänd då och då.
  2. Rosta cashewnötter på svag värme i en stekpanna.
  3. Blanda nektarinerna med ett paket smulad fetaost och nötterna.
  4. Avsluta med några tag med saltkvarnen och lite färsk persilja.

Ät och njut!