När jag gick på stan i måndags passade jag på att gå in på St. Jakobs Stenungnsbageri. Jag har länge varit nyfiken, men inte haft tid förrän nu att titta in. Huvudsakligen var jag intresserad av att se vilka olika brödsorter de har. Jag passade också på att ställa lite frågor kring jästmetoder för ljust surdegsbröd bakat i form. Själv har jag inte riktigt lyckats undvika att degen skjuvar sig när den jäser länge i form. Deras bröd hade jäst några timmar innan det bakades ut och lades i form för att sedan jäsa kallt över natten. Därefter en stund i rumstemperatur innan gräddningen. Jag ska testa och se hur det fungerar. Kul att få lite tips och bli inspirerad! Kanske är jag lite fräck som går in på ett bageri mest för att få tips om hur jag kan baka mina egna bröd. Maken är dock snäppet värre som gått in på ett bageri och bett att få köpa mjöl!

Jag kunde förstås inte låta bli att köpa ett halvt bröd à 45 kr. Mycket gott var det! Tyvärr bakar de inte med ekologiska råvaror, men det är tydligen något de funderar på att börja göra. Och kunderna efterfrågar ju det, som jag påpekade!

Själv ska jag i alla fall fortsätta att försöka utveckla mina formbakade bröd. De blir mycket goda de också och är dessutom både ekologiska och väldigt prisvärda!