Jag kämpar fortfarande med att tömma frysen. Tramsigt eller hur! Det finns fortfarande stora mängder frukt, bär och svamp i frysboxen i källaren och även om jag bara fyller på med sådant som ska förbrukas inom de närmaste veckorna så går tömningen långsamt. Det blev ju inte heller bättre av att jag bakade lussekatter i helgen. Idag försvann det i alla fall några lådor med bär. Vi kokade nämligen en stor laddning kräm på vinbär och björnbär. Gott att få en smak av sommaren så här i mörka november!

 

Sommarkräm i november

750 gram svarta vinbär
750 gram hallon och/eller björnbär
5 dl vatten
6 dl socker
3 msk potatismjöl

  1. Koka bär, socker och vatten ca 10 minuter. Mixa med en ballongvisp så att krämen blir slät.
  2. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll i krämen. Låt bara precis koka upp.
  3. Häll upp krämen i en stor skål. Strö lite socker på ytan så att krämen inte får skinn på ytan.

Ät och njut!