En resa till Köpenhamn hör väl nästan till under semestern om man är skåning. I år lyckades vi till slut hitta en dag när alla var lediga samtidigt, då vi sammanstrålade i Malmö för att ta tåget över till Köpenhamn. Jag, maken, de tre barnen och min mor löste tillsammans tre Duo-biljetter som vi betalade med mitt Jojo-kort och fick på så sätt mycket prisvärda biljetter. Till Malmö tog vi oss med våra Sommarkort.

I Köpenhamn strosade vi runt, åt god mat på en av favoritrestaurangerna, fikade och mådde gott. Framåt kvällen gick vi in på Tivoli en sväng. Med vuxna barn är det inte längre åkattraktionerna som står i centrum. Vi njöt istället av blomsterprakten och musiken. Vi gick också in på Tivoli Akvarium som vi konstigt nog lyckats missa i alla år. Väl värt ett besök. Efter en sista god öl tog vi sedan tåget tillbaka till Sverige.

Varenda gång jag åker över till Köpenhamn ställer jag mig frågan varför vi inte gör det oftare. En shoppingtur lite längre fram i höst lockar, det större utbudet av  ekologiska varor i Danmark drar. Istället för att åka över med bilen kan man ju faktiskt ta tåget över, först göra Köpenhamn och sedan avsluta med lite ekoshopping på hemvägen. På gensyn Köbenhavn!

Balkanmusik på Tivoli