Sommartider för oss är väldigt synonymt med grilltider. Maken är passionerad grillmästare och bangar inte heller att grilla under paraply när det ösregnar eller mitt i vintern. På sommaren är det svårt att övertala honom att laga mat inomhus. Frågan ”vad ska vi äta” leder ofelbart till svaret ”vi grillar något”.

Utmaningen nu är att jag är så kinkig med vad jag köper för kött. Det tar verkligen emot för mig att köpa konventionellt kött och utbudet av ekologiskt kött är fortfarade begränsat. Till förra helgens grillpartaj med goda vänner fick jag fullständigt dammsuga Willys köttdisk på ekologiska kotletter och karré. Förlåt till de som handlade efter mig i lördags och undrade varför det gapade så tomt i disken …  Å andra sidan så hoppas jag att alla ekologiska inköp ger signaler till butiker och producenter att dessa varor verkligen behövs.

Vad bjöds det då på när vi ordnade grillparty? Till förrätt blev det bruschetta gjord på hembakat surdegsbröd, toppad med tomat- och vtlökshack. Grillat kött med hemgjord marinad av grillmäster, färskpotatissallad med fetaost och annat gott, grönsallad delvis bestående av egen plocksallad och egna rädisor till varmrätt. Efterrätten utgjordes sedan av smarrig ananaspaj. Mätta och belåtna blev vi!

Grillat är godast!