Ja, något bloggande har det inte blivit på sistone. Sommaren tillbringar jag helst utomhus, så att sitta framför datorn på kvällarna prioriteras helt enkelt ner. Jag tar mängder av bilder med tanken att skriva fina inlägg, men sen blir det stopp. Det blir lite spontanbilder på Instagram istället. Men nu är det faktiskt dags tycker jag att börja dokumentera lite om vad som händer i mina odlingar. Först ut är bären.

Jordgubbarna är i stort sett slut nu. I mina två pallkragar (+ en med förrymda jordgubbsplantor) har vi kunnat plocka gubbar 2-3 gånger i veckan. Gissar att vi fått ihop ca 10 liter. Inte så illa! Smultron har jag plockat en dryg liter och gjort smarrig rårörd sylt av. Hallonhäckarna ger den första lilla omgången bär på fjolårsskotten. Det blir väl några liter totalt. 3 kg krusbär plockade jag i veckan, samt en liter vita vinbär.

De mesta av bären styckfryser jag och häller sedan över i mjölkförpackningar. Det är ett smart sätt att slippa alla dessa plastförpackningar och dessutom ett bra återbruk. Mjölkförpackningarna är också lätta att trava och hantera i frysen. Närmast på tur är nu bigarråerna som börjar bli mogna. Om någon vecka väntar plommonen med konstant magknip som extra bonus. Sedan kommer björnbären och äpplena och några enstaka blåbär. Mycket gott att se fram emot alltså!

Krusbärsbuske
Många bär på liten buske

 

Krusbär
Hann nästan plocka klart innan regnet kom

 

Vita vinbär
Vita vinbär

 

För frysen
Vinterförvaring av vinbären