Den 16 maj är det dags för Stora Bokbytardagen. Den dagen kan man passa på att byta böcker på de bokbytarplatser som man kan hitta på Stora Bokbytardagens hemsida nedan. Eller varför inte skapa och registrera en egen plats för bokbytande. Om man vill vara lite mera informell kan man istället göra spontanbyten på bussen eller jobbet.

Jag har under åren gjort en del bokbyten på gymmet där jag tränar. Där finns en permanent bokbytarhylla där jag både hittat nya böcker att läsa men framför allt kunnat lämna de böcker jag läst. När jag varit på tjänsteresa har jag donerat böcker till hotellbiblioteket för att inte behöva släpa hem böcker som jag läst ut.

Nästa steg för mig är att börja avyttra lite facklitteratur och då tänkte jag testa Bokbörsen. Och självklart blir det någon aktivitet på Bokbytardagen. Kanske jag skulle försöka få till något på jobbet?

Bokbytare

http://www.storabokbytardagen.se/