Finns det något ljuvligare än doften av nybakade bullar? Hela söndagen njöt jag av härliga dofter. Först när jag mortlade kardemumman och blandade till en härlig mustigt doftande deg med muskovadosocker och russin. Och sedan när bullarna var nygräddade och färdiga att avnjutas till kvällsfikat.

Förr bakade jag ofta släta bullar med mycket kardemumma, russin och pärlsocker. De blev lite av en specialitet och många bad att få receptet. Det var inget konstigt alls med det, bara ett vanligt standardrecept, men goda blev de. Det var länge sedan jag bakade dem, men nu tänkte jag att det är dags för släta bullar igen, med den skillnaden att nu är det vildjäst som gäller. Jag använde mig av Martin Johanssons recept på kanelbullar men skippade fyllningen och hade 150 gram russin istället i degen. Bullarna bakas ut på så sätt att jag tar en liten bit deg, rullar den till en korv och viker sedan ihop till en knut.

Nu finns det en laddning bullar i frysen. Jag utgår ifrån att den inte kommer att vara så länge!

Fikadags