Nu har skördetiden börjat på allvar. Sallad, rädisor och kryddor plockas dagligen i trädgården. Igår var det dags att skörda dillen innan den börjar gå i blom. En enda rad i ena pallkragen gav en rejäl skörd. Jag är faktiskt lite förvånad för dill är inte något jag har haft framgång med tidigare. Efter rensning och sköljning blev det två stora burkar att stoppa i frysen. Perfekt att sedan ta fram under vintern och smaksätta såser och annat med.
En rejäl dillknippa
Två burkar med dill in i frysen
Härligt! Själv fick jag slänga min dill, för den var fullständigt översållad av bladlöss som tuggade sig fram. Blä!! av någon anledning har vi fått mycket bladlöss i år, men på de flesta grödorna går det ju att tvätta bort. Svårt på dillen… 🙁
Här har potatisen just börjat blomma, så det är snart dags för skörd. Tur det, för jag har ett äppelträd som ska planteras preciiiis där potatisen växer. 😉
Tradigt med bladlöss! Det verkar vara ett lusår i år. Jag fick skaka bort en del jag också …
Härligt när potatisen börjar komma igång. Vi tjuvstarade förra helgen och kan nog skörda lite idag också att servera till det grillade köttet.