Många med mig tycker nog att tiden bara rusar iväg. Och nu är det helg igen … Jag ska strax börja dona med frukosten medan helgens surdegsbröd gräddas. Det börjar lukta väldigt gott i köket, så aptiten ökar. Vad har då hänt under veckan?

Mitt bussåkande fortsätter, både till Lund och Malmö. En trevlig spinoff-effekt av bussåkandet är att jag faktiskt nu tar mig tid oftare att gå på stan. När jag körde bil stressade jag för det mesta bara till och från jobbet så fort det bara gick. Nu hoppar jag av ibland nere på stan, för att gå på bio eller passar på att handla.

Ica Malmborgs ligger strategiskt till för mig på hemvägen. Där handlar jag det mesta av mjölet jag bakar med. De sorter som används mest är rågmjöl, rågsikt, dinkel och vetemjöl special, alltid ekologiskt förstås. Icas serie av ekologiska mjölsorter är helt ok och också väldigt prisvärda. När det gäller att hålla i gång surdegsgrunden använder jag dock hellre mjöl från Saltå eller Berte Qvarn. De kostar mera men mina surdegar blir också kanon. Igår hittade jag äntligen vildsvinsfärs som jag länge letat efter. Jag har ju lovat mig själv att vi ska börja äta mera vilt. Dessutom fyndade jag Icas ekologiska kaviar, mycket prisvärd, och ekologisk leverpastej som kan vara knepigt att få tag på.

En annan liten intressant trend är att jag bara ätit en dag  i lunchrestaurangen på jobbet denna veckan. Jag hoppas att detta kan vara början till en ny vana. När man äter sin egen mat så är det ju lättare att göra aktiva bra miljöval. Andelen ekologiska råvaror i maten på jobbet är förmodligen försvinnande liten.

Nu dags för frukost, planera veckans matsedel och iväg för att handla!