Nej, sjuk och smart går inte hand i hand. När man är helt igenkorkad i öron, näsa, hals och luftrör och huvud och kropp värker, då är man ingen stor tänkare. Hur går det att vara klimatsmart då? Ja, sisådär… Efter att ha tillbringat en vecka huvudsakligen i sängen är facit att jag ätit rätt kass mat och kört bil mycket mer än jag brukar. Det blev takeaway några dagar och jag kapitulerade och köpte Frödinge ostkaka en dag. Lite nostalgi, för det var en favorit när jag var barn. Gott, nyttigt och klimatsmart? Nej, inte precis och jag orkade faktiskt inte bry mig det minsta. Och när jag skulle köpa lite godis för att trösta mig blev det vanlig Marabouchoklad. Men konventionella vindruvor, det köper jag inte hur sjuk jag än är. Där går gränsen!

För att kurera mig från det elaka viruset testade jag olika huskurer. En av de godaste är pressad apelsin, varmt vatten, honung och hackad färsk ingefära. Varmt, sött och lite sting som rensar de inkorkade kanalerna. Kanske även till huvudet … Nu mår jag i alla fall mycket bättre!

Halveko
Marabouchoklad sällskapar med ekodruvorna

 

Huskurliten
Huskur för sjuka miljömuppar, både god och eko