Frågan är nu om det gick att följa upp förra lördagens rekordekologiska inköpsrunda. Låt oss se … I planerna för den här veckan ingick att göra en matsedel med en bra fördelning av kött, fisk och vegetariskt och dessutom så mycket som möjligt välja lokalproducerade alternativ efter säsong.

På matsedeln hittar vi följande rätter:
Helstekt ekologisk kyckling, sås, potatis och rostade rotfrukter
Kålpudding, potatis, broccoli och lingon
Kokt höns med currysås (finns färdigt i frysen), ris, gröna ärter
Asiatisk lax, ris, morötter och broccoli
Potatis- och purjolökssoppa
Pasta frutti di mare

Dessutom blir det en vegetarisk söndagslunch idag som kanske kommer att avhandlas i ett separat inlägg …
Summa:  2 dagar fågel, 1 dag kött, 2 dagar fisk och skaldjur och 2 helt vegetariska dagar.

Den uppmärksamme undrar kanske varför vi ska äta ris två dagar denna vecka. Det är ju inte så klimatsmart. Nej, helt rätt. Men nu står det en stor påse ris i skafferiet och det hade varit ännu värre för miljön att inte äta upp det jag köpt hem. I fortsättningen blir det mera dinkel och andra gryn.

I affären …

… blev jag först jätteglad 🙂 … Det var extrapris på de ekologiska äggen, 26.90 för 12 st. Trevligt med röda lappar på ekologiska varor ibland. Hoppas att det stimulerar fler att köpa dem!

Sedan blev jag sur 🙁 … Den ekologiska grädden var slut, så jag var tvungen att köpa vanlig.

Det var riktigt knepigt att bara välja ekologiskt den här gången. För en del varor fanns det inga ekologiska alternativ; smörgåsmargarin, musslor, gröna oliver, purjolök, fänkål, rädisor och lime. De ekologiska apelsinerna var tyvärr inte så fräscha, så jag köpte några konventionella.

De allra flesta av inköpen var dock ekologiska; köttfärs, räkor, mjölk, yoghurt, juice, ägg, ost, fetaost, pålägg, färsk pasta, potatis, morötter, palsternacka, vitkål, lök, äpplen, bananer, citroner, clementiner, kikärter, balsamvinäger

Mest nöjd är jag med att jag inte slentrianmässigt trillade dit på att köpa sallad, tomat och gurka. Det är ju sommarmat!