Lördag morgon, strålande sol, fortfarande lite kallt, men våren är definitivt på väg. Att det snöade i måndags är redan bortglömt. Lite frukost och sedan ut i solen. Härligt! Först en liten summering av veckan som gått. Det har inte hänt något revolutionerande, men något litet finns det väl att rapportera. 🙂

Jag utökade mitt busskort att gälla över fler zoner, så att jag kan åka till Malmö också. Har faktiskt hunnit utnyttja det två gånger redan, och det kommer att bli fler! En av dagarna blev jag dock tvungen att ta bilen till jobbet. En familjemedlem försov sig och vi behövde i vilket fall använda bilen till ett ärende under eftermiddagen. Visst var det skönt att krypa in i bilen, men jag var väldigt belåten med att återgå till bussåkandet dagen efter. Det är skönt att börja dagen med den lilla promenaden till busstationen.

Vi har hållit oss till den planerade matsedeln hela veckan. Det känns bra att ha flera köttfria dagar varje vecka och ska definitivt försöka planera så framöver. På jobbet har jag också försökt äta mera vegetariskt. Det är skönt att slippa köttkoman på eftermiddagen! En dag i veckan hade jag med mig matlåda. Det är något jag väldigt länge gått och tänkt på att jag borde göra, men får aldrig tummarna loss. Kanske kan det bli en bättring där …

Testade en ny affär igår som rekommenderats av en av bloggläsarna. Tant Gurka är en liten affär med bara ekologiska varor som ligger på Byggmästargatan bakom järnvägsstationen i Lund, öppen torsdag-lördag. Jag köpte bl.a. lite ost som ofta är svårt att få tag på i vanliga butiker. Men även i vanliga butiker har jag hittat en del nya ekologiska varor som jag inte sett förut, t.ex. kaviar som ICA säljer. Det finns mer och mer att välja på!

Annars är det jag tar med mig från denna veckan alla trevliga samtal med vänner och arbetskamrater. Ibland kan man helt oväntat komma in på diskussioner om miljö och upptäcka gemensamma intressen. Jag får många kommentarer också om min blogg, dock inte så många i bloggen. Hoppas att de blir fler!

Ha en riktigt skön helg!