De senaste kvällarna har vi hittat en ny kvällsunderhållning. Beväpnade med kraftig ficklampa skannar vi de gröna ytorna i trädgården på jakt efter mördarsniglar. Jag har misstänkt ett tag att vi har en ganska stor koloni av sniglar. En del av mina odlingar har nämligen farit illa i år, särskilt de olika kålsorterna och ärterna. En del är fullständigt uppätet. Mitt mått blev rågat när jag skulle ta upp en morot häromdagen och hittade en gigantisk snigel som satt och åt på den. Det var en rejäl bit på moroten som var borta. Hur nu en snigel kan tugga i sig en morot …

Första kvällen hittade vi säkert 20 stora sniglar och mängder med små. En snigel satt och åt på kattmaten som glömts kvar ute i trädgården. De uppskattar uppenbarligen blandad kost. Nu får det bli att jaga sniglar varje kväll. Funderar också på att sätta ut fat med öl. Maken trimmade gräset runt pallkragarna för att göra miljön runt dem mindre tilltalande. Kanske borde vi lägga plattor runt om istället. Vi får fundera på det.

Jag gillar verkligen inte dessa slemmiga kryp. Låt bli min mat!

Kvällens skörd

Provsmakad

Snigel äter kattmat