Det är ju kanon att lyckas integrera ett miljöfokus i vardagen, men hur funkar det att göra det under semestern? Att semestra på hemmaplan är ett sätt att åstadkomma detta. Förra året reste jag mycket både privat och i jobbet, så i år känns det som att det är dags att ha semester på hemmaplan. Några kortare turer kommer det säkert att bli, kanske någon utflykt med tåg eller buss nu när hela familjen har sommarkort som vi kan utnyttja. I övrigt kommer det vara mycket tid till att gå hemma och pyssla, särskilt i trädgården där odlingarna kommer att behöva mycket passning.

En tur har vi redan gjort när vi åkte iväg ett gäng en långhelg för att spela golf, må bra och ha kul. Fyra av oss kunde samåka och på så sätt både minska klimatpåverkan och dessutom få en roligare bilresa. Det blev lite dyrare att hyra en bil tillsammans jämfört med att vi hade kört i två bilar. Vi var dock rörande eniga om att det var det värt.

Som golfare försöker jag också hitta alla möjligheter som finns att golfa på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Det är utmanande förstås. Mycket glad blev jag i golfshopen på Grönhögens GK där man sålde tröjor i ekologisk bomull, en självskriven souvenir. Dessutom spelade jag bara bort en enda boll under tre rundor!

 

 

 

För de som trots allt vill göra lite längre resor, men med hänsyn till miljön så finns det en resebyrå som specialiserat sig på just detta, Ecoshere. Det skulle vara intressant att höra om någon har testat att resa med dem.
http://ecospheres.se/