Idag fick jag vårkänslor på riktigt! Varje dag när jag sitter på bussen spejar jag efter flyttfåglar, men det har varit dålig utdelning hittills. I påskhelgen såg maken och jag en ensam lärka som trotsade snö och blåst. Men en lärka gör ju ingen sommar. Men så idag hände det! Jag såg äntligen två strandskator och en tofsvipa. Och då tycker jag att man kan anse att det är vår!

Fullpumpad med vårkänslor så blev jag också extra sugen att dra igång odlingarna. Sagt och gjort. Jag tog en sväng på stan och besökte trädgårdsbutiken. Där inhandlade jag två olika sorter sättpotatis; en påse av en tidig sort och två påsar höstpotatis. Dessutom köpte jag såjord och några fröpåsar. Allt ekologiskt förstås, det är det som gäller i år!

Så nu är det bara att sätta igång alltså. Dock lär det dröja tills potatisen kommer i jorden. Förra året satte jag potatis 15 april och det kan vi ju glömma i år. Men med lite sol och värme nu så kanske våren kan ta fart på allvar. Efterlängtad är den!

Sättpotatis