I år testade jag för första gången på allvar att samodla. Jag satte lite morötter bland tomaterna, bondbönor bland potatisen och bryt- och vaxbönor bland jordgubbarna och väntade sedan spänt på resultatet. Morot med tomat funkade bra, men experimentet med bönor gick inte alls att utvärdera. De eländiga sniglarna glufsade i sig i princip allt. Skörden av brytbönor räckte bara till två middagar och bara några ynka bondbönor klarade sig. Dessa sparade jag för att så nästa år.

Men jag ”drabbades” av lite oplanerad samodling också. Där jag satte gurkor i år och monterade gurkhuset odlade jag potatis förra året. Och det fanns tydligen en del små potatisar kvar i jorden … Det började nämligen komma upp potatisplantor som växte som bara den. Jag hade fullt sjå att klippa ner dem så att de inte fullständigt tog över gurkhuset. Nu när de sista gurkorna är skördade tänkte jag att jag skulle gräva upp och kolla hur mycket potatis det blev. Jag förväntade mig inte särskilt mycket, men hela min stora bakskål blev rågad med stora fina potatisar. Och nu har vi ätit potatis för glatta livet hela helgen.

Bonuspotatis
Potatis från gurkhuset

 

Morot i tomatlandet
Morot från tomatlandet