Så här under höstens första riktiga storm är det mysigt att sitta inne och kura och lyssna till vindens ylande. Så sent som i går och i lördags var det härligt väder och jag kunde tillbringa tid i trädgården med att förbereda för vintern och även skörda av de sista grödorna. Det allra sista äpplet plockades ner. Sallad, tomat och paprika finns fortfarande att skörda så länge inte frosten slår till på allvar. Eller om stormen förstör det alldeles …

Sedan är det bara jordärtskockorna och vinterlöken kvar i trädgårdslandet. Tyvärr glufsade de otäcka mördarsniglarna i sig all min kål, så någon skörd av grönkål på julafton blir det inte i år. Pallkragarna är rensade och redo för den vår som kommer. I en av dem kommer jag redan inom någon vecka sätta vitlök. Att odla egen vitlök som jag testade för första gången i år var ju väldigt lyckat. Enkelt och mycket valuta för lite jobb. Det passar mig utmärkt!

Längtar till våren …

Sista äpplet

Oktobersallad

Höststädning