Jämfört med förra året när våren var ovanligt sen så är allting snarare ovanligt tidigt i år. Rapsen är två-tre veckor tidigare än normalt. Våra fruktträd har nästan blommat ut och i år är inte frågan om magnoliorna vid Universitetsplatsen har hunnit slå ut till första maj utan om de redan har blommat klart. Även i min lilla trädgård kan man konstatera tidiga framsteg. Potatisen satte jag redan 6 april, jämfört med början på maj förra året. Och i år lagom till Valborgshelgen har potatisen börjat titta upp. Potatis till midsommar känns mer och mer troligt!

Jag passade på idag att beställa lite mera fröer. Har varit nyfiken på svartkål och denna säsongen är det dags att prova. På Runåbergs fröer hittade jag precis detta plus lite annat kul, romansallad, brysselkål och palsternacka. Ekologiska fröer såklart! Hur jag nu ska få plats med allt. Jag skulle nog kunna fylla 10 pallkragar till. Bara för att det är så kul och gott att odla själv!

Hej potatis