De sista åren har vårt juicekonto i princip varit noll. Istället för att dricka juice till frukosten är det nu smoothie som gäller. Basen i smoothien är våra egna frukter. I frysen finns det än så länge en hel del av årets skörd d.v.s. plommon, äpplen, björnbär och hallon, plus en del vilda bär jag plockat som krikon, nypon, slånbär och havtorn.

Med detta som bas kan vi göra riktigt goda smoothies som sedan spetsas med lite extra antioxidanter och vitaminer i form av citrusfrukter, ingefära, nyponpulver, vetegräs, blåbär eller gojibär. Ingen risk att vi rostar alltså… 🙂

Ett nytt tillskott till superantioxidanterna i smoothien är färsk gurkmeja som jag hittade i en ekobutik. Den ser ut som en liten ingefärslarv, men är helt annorlunda inuti. Den är knallorange och färgämnet är riktigt, riktigt starkt. Man får vara försiktig för att inte få det på händerna. Lite intressant smak har gurkmejan och det räcker precis som med ingefära med en liten bit.

Oavsett vad som hamnar i vår morgonsmoothie, som oftast blir lite av dagens inspiration, så blir den garanterat nyttig. Och väldigt god också!

 

Farskgurkmeja
Färsk gurkmeja

 

Starkfarg
Kraftigt färgämne

 

Superbar
Smoothie med superbär