Nej, jag ska inte prata sjukdomar utan om två små glädjeämnen en vardag i juni. Det känns alltid bra när Skånetrafikens Sommarkort dimper ner i brevlådan. Mellan 15 juni och 15 augusti kan jag resa runt obehindrat i Skåne med tåg och buss för en kostnad av 605 kr. Sen blir det kanske i slutändan inte jättemånga resor utöver pendlingen till jobbet, men frihetskänsla är alltid härligt. Och vem vet, i år kommer kanske mitt sommarresande att slå rekord.

Dagens andra glädjeämne var all ekofrukt jag hittade på City Gross. En bra regel är att aldrig handla när man är hungrig. Då slinker så lätt en massa onyttigheter ner i korgen. Idag var jag så där läskigt sugen på allt möjligt både nyttigt och onyttigt, så det var tur att det fanns så många fynd att plocka i fruktdisken. Jag kom liksom aldrig längre i frosseriet. Glädjen var stor när jag hittade ekologiska nektariner och utöver det planerade inköpet av äpplen fick jag också med mig grape och druvor. Och efter lite god frukt till efterrätt var suget efter något onyttigt som bortblåst!

Resfeber

Fruktfrossa