Imorgon är det två månader till jul och det börjar verkligen märkas i affärerna. Ikväll blev det ett snabbt besök på IKEA för att köpa några tavelhyllor och som bonus hittade jag några bra glasburkar som jag ska ha mina surdegar i. På IKEA hade man börjat ställa fram alla möjliga sorters julpynt och sålde även amaryllis. Personligen har jag verkligen ingen lust att börja tänka på julpynt redan och är minst av allt sugen på julshopping. Det får gärna vänta ett tag till för min skull.

Möjligen kan jag börja fundera lite på vad vi ska äta för god julmat. I år blir det lite extra spännande och utmanande eftersom målsättningen är att göra både julfirande och själva maten mera klimatsmart. Men lite julstämning har det trots allt redan blivit hemma hos oss. En av amaryllisarna från förra året som klarade hela vintern inomhus och stått ute i en rabatt under sommar och höst och nyligen fått flytta in har slagit ut och blommar så fint. Vilken vacker blomma!

 

Amaryllisen blommar

 

 

 

Köpa julpynt? Nej, tror inte det …