Idag  blev det en ovanligt pysslig söndagmiddag som engagerade hela familjen. Vi gjorde hemlagad fylld pasta. Först blandades degen ihop av durumvete, ägg och olivolja. Den fick sedan ligga till sig ett tag medan fyllningen gjordes av parmesan, mozzarella, soltorkade tomater och basilika. Degen kavlades ut med hjälp av pastamaskinen och den mixade fyllningen spritsades ut på lagom stora kvadrater som veks ihop till snitsiga tortellonis. Dessa kokades några minuter och serverades med grönsaker, en god tomatsås och nyriven parmesan. Gott, gott!

En krusbärspaj fick avsluta middagen. Ytterligare ett steg i processen att tömma frysen. Nu är vi alla mätta och belåtna!

Tortelloni

Krusbärspaj

Smuldeg
125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl rårörsocker
1/2 tsk malen ingefära
1/2 dl ljus sirap att ringla över

Fyllning
1 msk smör
450 g krusbär, cirka 7-8 dl
1 msk potatismjöl
1 dl strösocker

Fullständigt recept:
http://www.smulpaj.se/krusbarspaj-ingefara