Helgen har bjudit på kallt och grått väder så det har passat bra med inomhusaktiviteter. Städa ut julen och slänga ut granen var ett av de givna projekten. Just julgranen skiljde sig från de granar vi brukar ha. Jag köpte nämligen en ekologisk gran genom företaget Smålandsgran som levererar direkt till dörren. Gran på postorder alltså. 🙂

Hur blev det då? Jo, själva servicen var utmärkt. Man beställer på nätet vilken sorts gran man vill ha, bestämmer leveransdatum och tid och betalar via Swish. Jag blev sedan uppdaterad hela tiden angående status på leveransen. Så långt alldeles utmärkt alltså. Jag var dock inte lika glad när jag tog in granen. En fulare och krokigare gran var det länge sedan vi hade. Det var ingen gran vi själva hade huggit. Jag klagade såklart och ifrågasatte företagets kvalitetskontroll. Resultatet blev att jag blev kompenserad med 50% rabatt. Kommer jag köpa ekologisk gran fler gånger? Absolut och Smålandsgran ska få en chans till nästa jul. Förhoppningsvis var det bara ett olycksfall i arbetet.

Men nu är granen utkastad och jag passade på att rensa lite bland överfödet av julgranssaker och julprydnader. Det blev en låda som barnen ska få titta igenom. Det de inte vill ha får gå till loppis. Känns skönt att ha rensat och gjort lite mera plats i förrådet.

Postordergran
Gran på postorder

 

Granen har kommit
Granen levererad

 

Ekogran
Inte den vackraste gran jag sett

 

Lite sned
Krokig men ekologisk